Ne može reći NE: Prosidba iznad Mjeseca od 2022. godine
Foto: Ilustracija

Za astronomskih 125 miliona eura

Ne može reći NE: Prosidba iznad Mjeseca od 2022. godine

Agencija „Apoteo surprajz“ uvodi od 2022. godine mogućnost prosidbe iznad Mjeseca, koja će koštati astronomskih 125 miliona eura.

U saopštenju agencije navodi se da će svaka osoba koja je zaljubljena i bogata moći da rezerviše kompletno organizovanu uslugu, ali da će prije toga morati da prođe fizički trening i tehničku obuku u trajanju od 12 nedjelja.

Polijetaće se sa Kejp Kaneverala na Floridi, a dolazak u Mjesečevu orbitu planiran je tri dana nakon polijetanja, navodi se u saopštenju.

Prilikom prosidbe, u pozadini će biti puštena pjesma Fly Me to the Moon, Frenka Sinatre, prenosi Tanjug.

Putanja kapsule biće slična putanji koju je ispisala misija „Apolo 8“, 1968. godine.

Kapsula, koja će moći da postigne brzinu od 38.000 kilometara na čas, biće opremljena sistemom od osam kamera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.