Probijen tunel Vjeternik, jedan od najzahtjevnijih objekata

Izgradnja autoputa

Probijen tunel Vjeternik, jedan od najzahtjevnijih objekata

Tunel Vjeternik, jedan od najzahtjevnijih objekata prioritetne dionice puta Bar-Boljari, probijen je juče.Ukupna dužina tunela po cijevi iznosi 3 kilometra.

Kompanija Bemaks je probijala tunel sa sjeverne strane dok je kompanija CRBC, kao glavni izvodjač probijao tunel sa južne strane. 

Najveći problem u probijanju tunela , prema riječima izvođača, zadavale su im podzemne pećine na koje su naišli prilikom probijanja tunela, prenio je portal Analitika.

Tokom probijanja, naišli su na oko 100 pećina. Zbog toga su morali da angažujeu stručni tim iz Kine koji je uspješno riješio ovaj problem. Zbog ovakve geološke situacije, tunel Vjeternik je bio jedan od najzahtjevnijih objekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.