Demokrate: Liderima DF-a nije stalo do crkve i naroda

U mržnji se najbolje snalaze i prepoznaju

Demokrate: Liderima DF-a nije stalo do crkve i naroda

Za razliku od određenih djelova Demokratskog fronta koji su ogrezli u pećinskom nacionalizmu, Demokratska Crna Gora je građanska partija lijevog centra, koja okuplja slobodoumne građane svih vjera i nacija, saopštili su iz ove partije.

“Ono na čemu smo posebno ponosni jeste činjenica da među Demokratama nema članova ogrezlih u međuvjerskoj netrpeljivosti i mržnji, koja je najbolje osvjedočena upravo u određenim predstavnicima Demokratskog fronta.Umjesto da DPS i DF osude ovakvo postupanje javnih funkcionera, ma iz kog političkog subjekta dolazili, i da na taj način pozivaju na mir i toleranciju, oni kao što smo od njih i navikli raspiruju mržnju, jer se u mržnji najbolje snalaze i prepoznaju, o čemu najbolje svjedoči i izjava Medojevića u jeku predsjedničke kampanje o poturicama”, navode Demokrate.

U  trenucima, kako navode, kada Mitropolija saopštava da je događaj iz Ulcinja bez potrebe privukao pažnju javnosti, i kada svako dobronamjerni pokušava smiriti tenzije, kako dodaju, sijamski blizanci za raspirivanje mržnje i podjela trude se da lijepe etikete, politički piljare i šibicare kupajući se u blatu pećinskog nacionalizma.

“Da je u pitanju svojevrsno licjemerstvo lidera Fronta, i da im zapravo nije stalo ni do Amfilohija, naroda i Crkve, najbolje svjedoči slučaj Srpske kuće, projekta Mandića i Vučića vrijedan 3,3 miliona eura, da u 100 m2 strpaju sve Srbe koji žive u Crnoj Gori. Sjećate se tih dana i verbalnih napada najbližih saradnika gospodina Vučića na račun mitropolita Amfilohija”, dodaju oni.

Međutim, kako ističu,  tada nijesu smjeli lideri DF-a da komentarišu pomenute napade na Mitropolita Dakle, pa Demokrate pitaju, gdje su tada bili ti brižni funkcioneri DF-a, ti samozvani zaštitnici srpskog naroda?

“Naravno, oćutali su, jer ‘vrana vrani oči ne vadi’, odnosno samo su postupili po principu ,,veži konja gdje ti gazda kaže”. Da ne podsjecamo na izjavu lidera DF-a koji je ne takao davno uporedio Mitropolita sa Udbom.  U nedostatku činjenica, originalnosti i konkretnih rješenja, Demokratski front je jedino napredovao i usavršavao se u brutalnim podmetačinama i monstruoznim napadima na Demokrate”, saopštili su iz te partije.

Dodaju da ih ne čudi što su u finišu kampanje za prethodne izbore najviše primitivnih napada pretrpjeli upravo od njih i Steva Vucinica, koji je poslednjih dana kampanje podnio krivičnu prijavu protiv Bečića i Abazovića.

“Za ovakvo postupanje javnih funkcionera i građana krivi su upravo oni koji su sa istim ciljem i zadatkom, poput pećinskih primitivaca širili međuvjersku netrpeljivost i mržnju u Crnoj Gori, samo kako bi uspješno odigrali igru Velikog vođe Demokratske partije socijalista. Kako je to njima i svojstveno, u nedostatku argumenata, služeći se zamjenom teza i akcentovanjem  netačne činjenice – da smo u konkretnoj opštini u koaliciji sa URA-om – autor saopštenja pokazuje perfidnu namjeru da predmetni događaj zloupotrijebi i besprizorno stavi u funkciju ubiranja jeftinih političkih poena”, navode oni.

Demokrate smatraju da kao što su ovi javni funkcioneri juče ispoljili netrpeljivost prema predstavnicima pravoslavne crkve što je naravno za jasnu osudu, na isti način DF širi mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima drugih vjera.

“Podsjećamo da je poslanica DF-a, Marina Jočić, ničim izazvana, uputila fašističke izjave da Albanac i Bošnjak Srbima ne treba da bude nadređeni u stranci, misleći na predstavnike Demokrata. To nije bio jedini slučaj da je Jočićeva vrijeđala manjinske narode u Crnoj Gori. Vjerujemo da građani nijesu zaboravili njenu izjavu “da cijela Vlada za godinu ne može pojesti ni jednu njegušku pršutu”, aludirajući upravo na ministre i članove Vlade islamske vjere”, tvrde iz ove stranke.

Današnji napad DF-a u vidu prosipanja magle dolazi, kako ističu,  u trenutku kada lideri DF-a od građana Crne Gore pokušavaju sakriti da su upravo oni omogućili da Džaković bude odbornik DF-a u Budvi ili u trenucima kada u Podogrici odbornici njihove izborne liste glasaju za kandidata DPS-a za predsjednika Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.