Slanje oficira na Kosovo nije neprijateljski čin prema Srbiji
Srđan Darmanović

Ispunjavanje međunarodne obaveze

Slanje oficira na Kosovo nije neprijateljski čin prema Srbiji

Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović, ocijenio je da slanje crnogorskih vojnika na Kosovo predstavlja ispunjavanje međunarodnih obaveza, te da nije riječ o neprijateljskom činu prema Srbiji.

Darmanović je to saopštio uoči Samita u Londonu, komentarišući ocjene zvaničnika Srbije da slanje crnogorskih oficira na Kosovo nije prijateljski čin.

"Nema ništa neprijateljsko, Crna Gora je vjerna ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza, i tome da doprinosi stabilnosti u regionu. To je jedina svrha našeg angažmana", pojasnio je Darmanović za Rtcg.me.

Od nastavka Berlinskog procesa Darmanović očekuje dalja ulaganja u konkretne infrastrukturne projekte u Crnoj Gori.

"Očekujemo da se u infrastrukturnom dijelu napravi određeni pomak, što se Crne Gore tiče mi smo optimisti", rekao je Darmanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.