Češka spremna da pruži Crnoj Gori ekspertsku pomoć u procesu pridruživanja
Sa sastanka

Češka spremna da pruži Crnoj Gori ekspertsku pomoć u procesu pridruživanja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u posjetu prvog rezidentnog ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori Karela Urbana.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, ambasador Urban je iskazao punu podršku Češke Crnoj Gori na putu ka punopravnom članstvu  u EU ističući da je prioritet češke vanjske politike proširenje EU i podrška Zapadnom Balkanu.

Takođe, potvrdio je spremnost za dalju ekspertsku pomoć Crnoj Gori u procesu pridruživanja i razmjeni iskustava tokom pregovaračkog procesa.  

Đukanović zahvalio je ambasadoru na podršci koju Češka pruža u kontinuitetu Crnoj Gori kako na bilateralnom planu, tako i u procesu pridruženja EU.

"Potvrdio je opredijeljenost crnogorske državne politike evropskom  sistemu vrijednosti, dostizanju višeg kvaliteta života za građane kroz sveobuhvatne društvene reforme", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika dražve.

Sagovornici su se saglasili da dvije države vežu prijateljski odnosi i dobar nivo saradnje. Takođe, ocijenjeno je da Crna Gora i Češka kroz unapređenje ugovorne baze dodatno mogu osnažiti odnose u oblasti ekonomije, investicija  i turizma. Posebno je značajnim ocijenjena inicijativa o saradnji dva Univerziteta u oblasti izučavanja jezika i razmjeni studenata i iskustava.

Predsjednik Đukanović poželio je ambasadoru Urbanu uspješan diplomatski mandat u Crnoj Gori, uz uvjerenje da će se u tom periodu odnosi dvije države dodatno unaprijediti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.