Osam dječaka izvučeno iz pećine na Tajlandu, sjutra nastavak operacije
Spasilački timovi u akciji

Osam dječaka izvučeno iz pećine na Tajlandu, sjutra nastavak operacije

Međunarodni tim ronilaca spasao je danas četvoricu od osmorice dječaka koji su nakon jučerašnje akcije ostali zarobljeni u potopljenoj pećini na Tajlandu. Akcija spasavanja za danas je završena.

Još je neizvjesna sudbina četiri dječaka i njihovog trenera.

Heliopters

Podsjećamo, četiri dječaka koji su izvučeni juče, nalaze se u bolnici gdje se vrši ispitivanje njihovog fizičkog stanja, ali još nisu imali kontakt sa porodicama jer se ljekari plaše moguće infekcije.

hitnatviter620x0

Ronioci su dječake uzrasta od 11 do 16 godina i trenera pronašli u ponedjeljak, na grebenu udaljenom oko četiri kilometra od ulaza u pećinu. Oni su krenuli da istraže pećinu, ali su ostali zarobljeni kada je voda nadošla zbog kiše.

U operaciji spasavanja učestvuje veliki broj stranih i tajlandskih ronilaca. Po dvojica su u pratnji svakog dječaka pri izlasku iz pećine.

Najopasniji dio puta koji djeca u pratnji ronilaca treba da pređu jeste uski prolaz na 1,7 kilometara od mjesta na kojem su pronađena djeca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.