Novozelandski ministar saobraćaja kažnjen zbog telefoniranja u avionu
ilustracija

Novozelandski ministar saobraćaja kažnjen zbog telefoniranja u avionu

Novozelandski ministar za saobraćaj Fil Tviford izjavio je da će platiti novčanu kaznu jer je prekršio propise i razgovarao telefonom u avionu.

Tviford je kažnjen s 500 novozelandskih dolara (340 američkih) jer je prekršio pravilo isključivanja mobilnog telefona zbog elektromagnetnih smetnji koji elektronski uređaji mogu da izazovu tokom leta.

Vlasti su ranije navele da je ministar završio razgovor prije polijetanja tako da to nije moglo da ugrozi let.

Tviford, koji je razgovarao oko tri mnuta prije polijetanja, rekao je da će platiti kaznu i da je posebno neprimjereno što je prekršaj počinio on kao ministar saobraćaja.

Telefonski razgovori su zabranjeni putnicima kad se zatvore vrata aviona i počinju pripreme za polijetanje.

Iako su pravila nekada stroga sad malo ublažena, i dalje je putnicima zabranjeno da razgovaraju telefonom tokom leta ili da šalju poruke.

Beta/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.