Ministar zadužen za Bregzit podnio ostavku
Dejv Dejvis

Ministar zadužen za Bregzit podnio ostavku

Britanski ministar zadužen za istupanje zemlje iz članstva u Evropskoj uniji Dejv Dejvis podnio je u nedjelju ostavku, dva dana nakon što je premijerka Tereza Mej dobila saglasnost vlade da Uniji predloži zadržavanje trgovinskih odnosa poslije Bregzita, prenijeli su tamošnji mediji.

Dejvis, euroskeptik imenovan prije dvije godine da vodi novo ministarstvo nakon što su Britanci na referendumu odlučili da napuste EU, već je nekoliko puta prijetio da će podnijeti ostavku zbog nesluglasica s premijerkom.

"Nacionalni interes zahtijeva da ministar za Bregzit čvrsto vjeruje u Vaš pristup, a ne da nerado obavlja svoju dužnost", naveo je Dejvis u pismu upućenom Terezi Mej.

Pored Dejvisa, ostavke su podnijeli i državni sekretari za Bregzit Stiv Bejker i Suela Braverman, prenosi Beta.

Britanska vlada na nedavnom sastanku dogovorila se o planu za buduće trgovinske odnose s EU.

Velika Britanija bi trebalo 29. marta 2019. godine da zvanično napusti članstvo u Uniji, tačno godinu dana od zvaničnog pokretanja procedure Bregzita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.