GO Demokrate: Spriječiti uvođenje prinudne uprave u Budvi od strane Vlade

GO Demokrate: Spriječiti uvođenje prinudne uprave u Budvi od strane Vlade

Glavni odbor Demokrata dao je punu podršku rukovodstvu OO Budva i predsjedniku Opštine Budva da se nastave aktivnosti na suzbijanju pokušaja preuzimanja vlasti političkom korupcijom od strane DPS-a i njima bliskih partnera, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Ovlašćuje se rukovodstvo OO Demokrata Budva da spriječi uvođenje prinudne uprave od strane Vlade, i u slučaju neodržavanja sjednice SO Budva, inicira predlog o skraćenju mandata aktuelnom sazivu", zaključili su jednoglasno večeras članovi GO Demokratske na sjednici održanoj u Podgorici.

Osim toga na sjednici je zaključeno da "antidemokratski ambijent u kojem su održani izbori nameće potrebu aktivnog poteza i pristupa sa ciljem stvaranja uslova za iole fer i slobodne naredne parlamentarne i opšte lokane izbore", pa s tim u vezi Glavni odbor je snažno podržao Plan sveobuhvatnih izbornih reformi koji su sačinili i predstavili predsjednici Demokrata i GP URA, a koji su podržale institucije EU.

"Koalicija za “Za 21. Vijek” je ostvarila sinergetski efekat, postigla odličan izborni rezultat koji je nadmašio očekivanja, a načinom vođenja kampanje, programskom i kadrovskom ponudom, kao i ostvarenim rezultatom jasno sebe pozicionirla kao novu, modernu, proevropsku i građansku dominantnu opozicionu strukturu", zaključeno je na sjednici GO Demokrata.

Demokrate su kako je saopšteno i u svim sjevernim opštinama u kojima su nastupile samostalno imale upečatljivu kampanju pod sloganom “Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad”,  ostvarile daleko veći broj glasova nego na parlamentarnim izborima.

"Tako da je kontinuiran i stabilan rast iz izbornog procesa u izborni proces od samog osnivanja činjenica koja odvaja Demokrate od svih drugih političkih subjekata u zemlji. Lokalne izbore održane u maju mjesecu obilježila je najveća apstinencija opozicionih birača u novijoj istoriji, tako da se ne može govoriti o prelivanju glasova, već apstinenciji opozicionih birača, koja je uz rasipanje glasova omogućila da vladajuće partije čak i bez rasta u broju osvojenih glasova, ostvare daleko veći procenat podrške i broj odborničkih mandata", smatraju Demokrate. 

Kažu i da su ključni razlozi za apstinenciju opozicionih birača: "zamorenost biračkog tijela konstantim izbornim procesima, apatija usljed rezultata predsjedničkih izbora, negativna kampanja koju su protiv opozicije vodili određeni opozicioni politički subjekti, kao i slaba, bezidejna i inertna kampanja koju su ukupno gledano vodili, ali i antidemokratksi ambijent u kome su održani izbori koji je posebno manifestovan pritiskom na zaposlene u privatnom i javnom sektoru u dijelu neizlaska na izbore, zbog lakšeg načina kontrole".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.