Zatvoreniku od policijskog batinanja pukla  plućna maramica
Foto: DN, ZIKS Spuž

Prijavio u Istražni zatvor da je brutalno pretučen

Zatvoreniku od policijskog batinanja pukla plućna maramica

Pritvorenik A. Jovanović prijavio je po dolasku u Istražni zatvor da je brutalno pretučen u policiji. Sa teškim tjelesnim povredama on je bio na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, na Odjeljenju grudne hirurgije.

Jovanović, je kako piše Dan,  po dolasku u spuški zatvor prošao sve procedure, a odmah je prijavio povrede koje mu je navodno nanijela policija. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, A. Jovanović je navodno od policijskog batinanja dobio više povreda, a pukla mu je i plućna maramica.

Iz Uprave ZIKS-a nijesu željeli da iznose više detalja o ovom slučaju. Zvanično je potvrđeno da je pritvorenik bio na liječenju i da je predmet sada u nadležnosti tužilaštva.

“Dana 27.juna 2018. godine u Istražni zatvor Podgorica privedeno je pritvoreno lice A.J. Nadležne službe Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, shodno propisima, preduzele su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u pogledu prijema pritvorenog lica, obavljenog zdravstvenog pregleda po prijemu, te njegovog upućivanja u KCCG radi ukazivanja dalje ljekarske pomoći, a u vezi sa predmetnim događajem je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo. Imajući u vidu odredbe Zakona o zaštititi podataka o ličnosti i Zakona o pravima pacijenata, nijesmo u mogućnosti iznijeti činjenice koje se odnose na prirodu povreda pritvorenika”,, saopšteno je Danu iz Službe za odnose sa javnošću ZIKS-a.

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, Jovanović je prilikom hapšenja pokušao da pobjegne. Kako je tvrdio, to je izrevoltiralo policajce koji su ga brutalno pretukli nakon toga.

Po odluci sudije za istragu određen mu je pritvor do 30 dana. Jovanović je odmah sproveden u ZIKS gdje je prijavio navodno zlostavljanje, a medicinsko osoblje iz zatvora uputilo ga je na dalje preglede u Klinički centar Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.