Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!
Foto:EPA

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Hrvatska se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je u penal seriji bila bolja od domaćina Rusije.

Posle 90 minuta igre bilo je 1:1, posle produžetaka 2:2, a Hrvatska je bila bolja u izvođenju penala 4:3.

Rusija je povela u 31. minutu golom Denisa Čeriševa, a osam minuta kasnije izjednačio je Andrej Kramarić. Domagoj Vida je u 101. minutu donio prednost Hrvatskoj, da bi na 2:2 izjednačio Mario Fernandes u 115. minutu. 

Prvi je penal izveo Fjodor Smolov, ali je vrlo slabo šutirao, pa je njegov udarac odbranio Subašić. Marcelo Brozović je bio siguran, baš kao i Džagoev, da bi potom Akifejev odbranio udarac Matea Kovačića. 

Fernandes, koji je Rusiji i donio penale, promašio je cio gol i taj penal je na kraju bio i odlučujući. Do kraja su pogađali Luka Modrić, Vida i Ivan Rakitić za Hrvatsku, a Sergej Ignaševič i Daler Kuzjajev. 

Hrvatska će u polufinalu SP igrati protiv Engleske, koja je nadigrala Švedsku 2:0.

Prva polufinalna utakmica između Francuske i Belgije na rasporedu je 10. jula, a dan kasnije borbu za finale vodiće Engleska i Hrvatska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.