Bedžet Pacoli

Pacoli smatra da će se falsifikati vratiti kao bumerang

"Dačić izmišlja, Papua Nova Gvineja nije povukla priznanje Kosova"

Ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli odbacio je kao "falsifikat i izmišljotinu" navode ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je Papua Nova Gvineja povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

"Dačić je odlučio da ponovo nastavi sa izmišljotinama i falsifikatima u odnosu na Kosovo. Posle prethodnih falsifikata koji su mu se vratili kao bumerang, on je predstavio dokument koji je pripremljen ko zna gdje o navodnom povlačenju priznanja", napisao je Pacoli na fejsbuku.

On je kazao da Kosovo kroz svoju diplomatsku službu održava stalne kontakte sa svim zemljama svijeta, uključujući i Papuu Novu Gvineju. 

"Klevete Dačića se sada smatraju odvratnim, posebno nakon slučaja Liberije, Gvineje Bisao, Gane. Kosovo će u narednim danima putem diplomatskih kanala sve ovo potvrditi i nastaviće nezaustavljivo da jača i konsoliduje se kao država, želio to Beograd ili ne", naveo je Pacoli.

Ministar spoljnih polsova Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je Papua Nova Gvineja poništila odluku iz oktobra 2012. godine o priznanju Kosova kao nezavisne države.

"To je šesta zemlja koja je povukla priznanje Kosova. Tih šest zemalja ima površinu od 800.000 kvadratnih kilometara, 25 miliona stanovnika, i ima šest od 193 glasa u UN", kazao je Dačić u Subotici na ceremoniji obilježavanja godinu dana rada Vlade u mandatu premijerke Ane Brnabić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.