FIFA žali zbog tajlandskih dječaka, pozvali ih na Prvenstvo
Foto: Tanjug/AP

Poslali pismo Fudbalskom savezu Tajlanda

FIFA žali zbog tajlandskih dječaka, pozvali ih na Prvenstvo

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) poslala je pismo Fudbalskom savezu Tajlanda u kojem izražava “najdublje saosjećanje i podršku“ porodicama mladih fudbalera i njihovog trenera koji su zarobljeni u pećini na sjeveru zemlje.

U pismu, koje je potpisao predsjednik Điani Inafntino, takođe, se kaže da FIFA želi pozvati dječake i njihovog trenera na finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, ukoliko do tada budu spašeni i u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da bi mogli putovati, prenosi Anadolija. 

Dodaje se da bi dolazak dječaka i trenera na finale bio “nesumnjivo divan trenutak zajedništva i slavlja“.

Dječaci, koji su zarobljeni u poplavljenoj pećini od 23. juna, zamolili su pripadnike spasilačkih službi koji brinu o njima da ih izvještavaju o dešavanjima na Svjetskom prvenstvu.

Finale Mundijala igraće se 15. jula na moskovskom stadionu Luzniki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.