Peti međunarodni plivački miting 7. i 8. jula u Podgorici
Foto: PR Centar

Ove godine još veći broj takmičara iz države i inostranstva

Peti međunarodni plivački miting 7. i 8. jula u Podgorici

Peti međunarodni plivački miting "Montenegro Open 2018", koji će biti održan 7. i 8. jula u Podgorici na olimpijskom bazenu SC "Morača", okupiće više od 350 plivača iz 12 država, a promoter takmičenja biće evropski prvak i reprezentativac Srbije, Velimir Stjepanović.

To je, na današnjoj pres konferenciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, saopštila predsjednica Stručnog savjeta za plivanje u Vaterpolo i plivačkom savezu i trener reprezentacije, Danijela Franeta, poručujući da će na takmičenju učestvovati više od 130 crnogorskih plivača iz osam klubova,prenosi Pr Centar.

“Kvalifikacije će početi od devet sati, a finale će se održati od 18 sati. Najboljih osam plivača iz jutarnjih kvalifikacije će nastupiti u finalnim trkama. U subotu u 17 sati i 40 minuta će početi svečano otvaranje i defile svih učesnika takmičenja”, najavila je Franeta.

Ona je ocijenila da to takmičenje predstavlja iskorak za vodene sportove u Crnoj Gori.

“Ovo je jedno od najbrojnijih takmičenja i najkvalitetnije, a naš zadatak je da ga svake naredne godine podignemo na neki novi nivo. Ovo će ujedno biti i generalna proba za Igre malih zemalja, koje će se sledeće godine održati u Podgorici”, istakla je Franeta.

Prema njenim riječima, na takmičenju će učestvovati preko 350 takmičara iz 12 država i ukupno 45 klubova.

“Promoter ovog takmičenja je legendardni plivač iz Srbije, Velimir Stjepanović, koji je na nedavnim Mediteranskim igrama osvojio dvije zlatne medalje, tako da je to preduslov da crnogorska publika i djeca imaju priliku da se druže sa takvim plivačem”, poručila je Franeta.

Samostalni savjetnik za sport Glavnog grada, Rajko Ćupić, kazao je da su preduzete sve adekvatne mjere i pripreme u cilju ispunjenja propisanih standarda i uslova za održavanje takmičenja.

“Takmičenje je uvršteno u LEN kalendaru, a Podgorica je poznata po dobroj organizaciji. Raduje činjenica da je ove godine još veći broj takmičara iz države i inostranstva”, naveo je Ćupić.

On je kazao da je takmičenje organizovano u cilju razvoja crnogorskog plivanja, zbog čega je, kako je podsjetio, osnovan i Plivački-vaterpolo klub “Budućnost”, koji će uskoro početi sa radom.

“Očekujemo veliki broj omladine koja će se baviti plivanjem i vaterpolom. Podgorica je od skoro dobila i zatvoreni bazen, tako da ćemo uskoro moći da konkurišemo i za neka značajnija takmičenja u zimskim uslovima”, poručio je Ćupić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.