Biznismen iz Srbije ubijen sat vremena nakon što je sletio u Holandiju
Tasić

Raspisana nagrada od 20.000 eura za informacije o ubici

Biznismen iz Srbije ubijen sat vremena nakon što je sletio u Holandiju

Kontroverzni biznismen iz Srbije, Goran Tasić (46), koji je 15. marta ubijen u Amsterdamu, likvidiran je samo sat vremena nakon što je sletio u Holandiju, piše Blic.

Policija i dalje traga za svedocima i ubicom.

List navodi da je Tasić u Amsterdam stigao oko 21 sat avionom iz Stokholma. Kada je sletio na aerodrom uzeo je taksi i negdje oko 22 sata stigao do ulice Piet Mondrianstrat. Međutim, čim je taksi otišao začuli su se hici iz vatrenog oružja. Na ulici je zatečen teško ranjeni Tasić, prevezen je u bolnicu, međutim, ubrzo je podlegao povredama.

Kako saznaje Blic ubica je nakon pucnjave otrčao ka maloj ulici pored garaža. Jedan od svjedoka primijetio je ubicu.

- Vidio je muškarca obučenog u tamno kako prilazi kanalu. Rekao je da je posle toga čuo pljusak vode, kao da je u kanal bačen neki predmet - kaže izvor "Blica".

Isto veče pretažen je kanal i u njemu je pronađeno oružje - poluatomatski pištolj od devet milimetara.

Policija iz Amsterdama tražila je građanima da se jave ukoliko su vidjeli nešto sumnjivo te noći. 

Policija pretpostavlja da je Goran Tasić namjerno naveden u ulicu Piet Mondrianstraat. Najvjerovatnije ga je ubica tamo čekao sa namjerom da ga likvidira.

I holandska i srpska policija sumnjaju da se Tasić bavio trgovinom opojnim drogama, naročito na relaciji Holandija – Skandinavija.

Sukob koji je nastao kao posledica ove trgovine ga je vjerovatno koštao života.

Glavni Tužilac u sudskom okrugu Amsterdam raspisao je nagradu od 20.000 eura za informacije koje će dovesti do razrešenja ovog slučaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.