Kotor: Zatvorenik pobjegao sa psihijatrije uz pomoć brata

Osuđen na pet godina i sedam mjeseci zatvora

Kotor: Zatvorenik pobjegao sa psihijatrije uz pomoć brata

Nikšićanin Đorđije Pavićević (32) koji je osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina i sedam mjeseci pobjegao je preksinoć iz psihijatrijske bolnice u Kotoru, gdje je boravio po naredbi Višeg suda u Podgorici.

Direktor bolnice dr Dragan Čabarkapa je potvrdio vijest o bjekstvu Pavićevića kome je bila određena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u zdravstvenoj ustanovi. Bjekstvo su prvi primijetili dežurni tehničari koji su, prema njegovim riječima, postupili u skladu sa obavezama koje propisuje ustanova, piše Pobjeda.

Dr Tanja Papić Mijatović, odjeljenska ljekarka, kazala je da je osuđenik koji je bio na psihijatrijskom liječenju imao odobrenje da izlazi u bolnički krug i da to odobrenje do sada nije nikada zloupotrijebio. Redovno su ga posjećivali otac i brat. U utorak mu je u posjetu došao brat sa kojim je, kako se pretpostavlja, napustio u automobilu bolnički krug i uputio se u nepoznatom pravcu.

Dr Papić Mijatović naglašava da je moguć uzrok bjekstva saznanje koje su mu saopštili da su iz kotorske Psihijatrijske bolnice dan prije poslali Višem sudu dopis u kome ih obavještavaju da je pritvoreniku Pavićeviću završeno bolničko liječenje. Prema njenim riječima on je tu informaciju primio mirno, kao i činjenicu da se tako brzo neće realizovati njegovo vraćanje u ZIKS jer je potrebno vrijeme da se prođe odgovarajuća procedura.

Pavićević je početkom ove godine pravosnažno osuđen kao organizator otmice Predraga Markovića i pokušaja iznude 100.000 eura. Za to djelo pravosnažno su osuđeni i njegovi sugrađani Marko Perović i Vladan Mijušković, podsjećaju Vijesti.

Oni su, prema presudi, 15. septembra 2015. godine oteli Markovića tako što su mu prišli dok je izlazio iz vozila, lažno se predstavljajući da su policajci. Ubacili su ga u vozilo i prebacili mu majicu preko glave.

Zatim su ga odveli u kuću van Kotora, gdje su ga vezali za stolicu i drškom pištolja i pesnicama udarali po glavi - tražeći da im preda novac, prijeteći da će mu pobiti porodicu ako to ne učini. Nakon višesatnog mučenja, otmičari tada pustili Markovića, a nekoliko dana kasnije uhapšeni su tokom predaje novca, koja je bila dogovorena u Podgorici, na parkingu ispred Delta sitija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.