Abidal: Jetra nije kupljena poklonio mi je moj rođak
Erik Abidal

Procedure i protokoli su poštovani

Abidal: Jetra nije kupljena poklonio mi je moj rođak

Fudbalski kluba Barselona negirao je danas da je njen bivši predsjednik Sandro Rosel kupio jetru za tadašnjeg defanzivca Erika Abidala.

Abidal, koji je sada tehnički sekretar kluba, podvrgnut je transplantaciji 2012. godine, nakon što je pronađen tumor u njegovoj jetri, prenosi Beta.

Mediji u Španiji naveli su da je Rosel kupio jetru za Abidala.

"Negiramo bilo kakve nepravilnosti vezano za taj slučaj", navodi se u saopštenju, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Navode su negirali i sam Abidal i bolnica u kojoj je obavljena transplantacija.

Abidal je u saopštenju naveo da je "uznemiren i tužan" zbog tih tvrdnji.

"Moj rođak Žerar je donirao jetru kako bi mi spasao život i na tome sam mu iskreno zahvalan. Procedure i protokoli su poštovani, a na raspolaganju je i medicinska dokumentacija koja sve to dokazuje", naveo je Abidal.

Portparol katalonskog pravosuđa rekao je da je slučaj protiv Rosela za "navodnu nelegalnu kupovinu organa" ove godine zatvoren bez optužbe.

Španska državna organizacija za transplantaciju saopštila je da je istraga koju je pokrenula zajedno sa bolnicom i Katalonskom organizacijom za transplantaciju, pokazala da su donacija i transplantacija obavljene prema važećim zakonima i kliničkim protokolima.

Abidal je proveo šest godina u Barseloni, osvojio je četiri šampionske titule i dvije Lige šampiona, a poslije transplantacije vratio se na teren u aprilu 2013. godine. On je tri mjeseca kasnije potpisao za Monako, a 2014. godine u Olimpijakosu je završio karijeru.

Roselu se u Španiji sudi za pranje novca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.