Započnite dan sa ovim napitkom i uvjerićete se u njegove čudotvorne moći
Foto: Ilustracija

Veoma zdrav

Započnite dan sa ovim napitkom i uvjerićete se u njegove čudotvorne moći

Svi znaju da je limun izuzetno zdrav, ali vjerovatno nijeste svjesni kakve sve pozitivne učinke može tijelu da donese.

Počnite svako jutro sa čašom tople limunade.

1. Čini čuda za vaš probavni sistem

Često se kaže kako je zdrav probavni sistem kamen temeljac dobrog zdravlja. Limun je važan izvor vlakana koji su potrebni za dobro zdravlje debelog crijeva, tako da čaša tople limunade svakog jutra djeluje kao dobar start za vaš digestivni sistem, podsjećajući ga na eliminisanje akumuliranog otpada iz prethodnog dana.

2. Limunova voda - dehidracijska terapija

Vijekovima prije nego što su energetski napitci, rehidracijske soli i rastvorljive glukoza-elektrolita preplavile tržište, limunova voda je korišćena kao visoko efikasna dehidracijska terapija.

Kada vježbate, tijelo gubi elektrolite kroz znoj. Dodajte nekoliko komadića limuna u vodu i to će ubrzati proces balansiranja elektrolita u vašem tijelu, prenosi Espreso.

3. Za meku kožu, pijte limun

Svi znaju kako je najvažnije za lijepu kožu da se pije dovoljno vode. Međutim, još je bolje ako tu vodu pretvorite u limunovu vodu. Budući da limun sadrži snažne antioksidante, uočićete pad bakterija i bora te glatku kožu koja izgleda zdravije zbog detoksikantske koristi  koju pruža limunova voda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.