Opet tuča u ZIKS-u: Zatvorenik prebačen u Klinički cetar
Ilustracija

Još jedna u nizu

Opet tuča u ZIKS-u: Zatvorenik prebačen u Klinički cetar

U B paviljonu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS juče su se potukli zatvorenici Aleksandar Ćulafić (24) iz Andrijevice i Marko Barović (29) iz Podgorice.

Barović je u tuči teže povrijeđen nakon čega je prevezen u Klinički centar Crne Gore KCCG gdje mu je pružena medicinska pomoć.

O ovom događaju je obaviještena ODT u Podgorici.

Barović je osuđen zbog učešća u stranim oružanim formacijama, dok je Ćulafić ranije bio osumnjičen za više krađa, pišu Dnevne novine.

Ovo je samo još jedna u nizu tuča koje se često događaju u ZIKS-u.

Početkom godine, 10. januara, zatvorenik Petar Pejović metalnom šipkom je udario Srđana Svjetlanovića, nakon čega su se tuči pridružila još desetorica zatvorenika.

Samo pet dana kasnije došlo je do sukoba između petorice zatvorenika u F paviljonu tokom šetnje. U toj tuči su povrijeđena dva zatvorenika, a inicijator je bio Marko Pavićević.

U martu je u ZIKS-u takođe došlo do tuče između pritvorenika Filipa Marijanovića i Božine Bulatovića.

Nakon tuče, Bulatović je prevezen u Klinički centar Crne Gore gdje mu je ukazana pomoć, a ljekari su konstatovali da je zadobio teške tjelesne povrede.

Dva mjeseca kasnije, 8. maja, u tuči u F paviljonu Kazneno-popravnog doma sukobili su se zatvorenici Vasilije Todorović (34) iz Cetinja, Aldin Husejinović (26) iz Tuzle, Fadil Alispahić (18) i Mihailo Gavrilović (19) iz Bara koji su tom zadobili lakše tjelesne povrede.

Takođe u maju, između zatvorenika Nebojše Stijepovića i Vuka Boljevića iz Budve došlo je do, prvo verbalnog, a onda i fizičkog konflikta, Stijepović je nasrnuo na Boljevića i brutalno ga tukao sve dok mu nije slomio šaku.

Obojica osuđenika su u incidentu zadobili teže povrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.