Danskom napadaču prijete smrću zbog promašenog penala protiv Hrvatske

Bolan poraz

Danskom napadaču prijete smrću zbog promašenog penala protiv Hrvatske

Čak tri penala Danijel Subašić odbranio je igračima Danske i odveo Hrvatsku u četvrtfinale SP-a. Šokantan i bolan poraz potresao je mnoge Dance, a na udaru se posebno našao napadač Nikolaj Jorgensen koji je promašio penal u petoj seriji i tako omogućio Rakitiću da pogodi za prolaz dalje.

Iako je Jorgensen samo jedan od trojice Danaca kojima je Subašić odbranio penale (Eriksen, Šone), neki navijači Danske su se posebno okomili na napadača Fejnorda kome su čak stigle i prijetnje smrću, valjda zato što je uz promašeni penal odigrao katastrofalnu utakmicu, prenosi  Index.hr. 

Kako su stvari izmakle kontroli, reagovao je i fudbalski savez Danske koji se oglasio i zvaničnim saopštenjem.

"Stop! Naše društvo nikada ne smije prihvatiti prijetnje smrću, bilo da su one upućene igraču na Svjetskom prvenstvu, političaru ili bilo kome drugom. To je neprihvatljivo i potpuno neprimjereno. Kako bi se ovo ludilo zaustavilo, cijeli slučaj ćemo prijaviti policiji", stoji u saopštenju saveza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.