Pronađena marihuana, džoint, ekstazi i LSD, uhapšen muškarac
Ilustracija

Pronađena marihuana, džoint, ekstazi i LSD, uhapšen muškarac

Tokom proteklog vikenda,policija Herceg Novog je kontrolom četiri lica pronašla i oduzela oko 83 grama marihuane, džoint i ekstazi.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, u periodu od 29.06. do 2.07.2018. godine, sprovodili aktivnosti na terenu i kontrolom P.M. (17), K.D. (21), B.B. (23) i J.R. (17) pronašli i oduzeli oko 82,8 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna, jedan džoint i tabletu ekstazija.

"Službenci CB Herceg Novi i Odsjeka su nakon realizovanja aktivnosti protiv ovih lica, nakon izjašnjenja tužioca da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, Sudu za prekršaje podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i Uprave carina – Carinske ispostave Sitnica su juče, na Graničnom prelazu Sitnica, kontrolom lica koje se nalazilo u autobusu, putnika M.J. (28), državljanina Republike Srbije, otkrili 20 komada sličica za koje se sumnja da su opojna droge amfetamin – LSD i i manju količinu suve biljne materije za koju se sumnja se je opojna droga marihuana.

"LSD i marihuana su se nalazili u rancu koji pripada ovom licu. O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su o događaju obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici. Lice i droga predati su službenicima ovog Odsjeka. M.J. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz policije.

LSD i marihuana će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.