Neka vaše noge duže budu sjajne i glatke: Uz ove trikove će dlačice sporije rasti
Foto: Ilustracija

Aktivnost koa umije da zamori i dosadi

Neka vaše noge duže budu sjajne i glatke: Uz ove trikove će dlačice sporije rasti

Depiliranje i brijanje nogu je ljeti svakodnevna aktivnost mnogih žena, bez koje se ne može, a koja često umije da zamori i dosadi.

Veliki problem imaju one djevojke koje imaju problem sa maljavošću i dlake im brzo rastu. Njima je brijanje nogu prava noćna mora. Ako ste jedna od njih, ovo su jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se što brže i lakše riješite dlačica, i da vam one što sporije i rjeđe rastu. 

Topla kupka 

Važno je da ih brijete iz korijena ili što bliže njemu. Do korijena ćete najlakše doći toplom kupkom koja će omekšati kožu i otvoriti sve pore. Na taj način će se vaše dlačiće najbolje osloboditi, pa ćete ih moći brijati iz korijena. 

Pjena za brijanje 

Nije namijenjena samo za mušku bradu, već i za ovakve probleme. Nakon što ste uživali u kupki, nanesite pjenu ili gel za brijanje koji najbolje zadržavaju vlagu kože i tako vam omogućiti da skinete dlake najbliže korijenu. Pored toga, ovakva sredstva za brijanje sadrže hranjive sastojke koji umiruju nadraženu kožu. 

Piling 

Riječ je o pilingu na bazi morske soli. Ona najbolje uklanja mrtve stanice sa površine kože, koje smanjuju djelotvornost brijanja brijačem. Sve što se savjetuje jeste da se na mokre noge nanese šaka morske soli, trljajući kožu kružnim pokretima. 

Način brijanja 

Zaboravite brijanje dlaka u smjeru njihovog rasta. Korijenu ćete se najbolje približiti ako se brijete u suprotnom smjeru od smjera rasta dlaka.

Izvor: Miss 7

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.