Otvoren fakultet za di-džeja, predavači će biti i  Dejvid Geta i Bob Sinkler?
ilustracija

Megatrend, Beograd

Otvoren fakultet za di-džeja, predavači će biti i Dejvid Geta i Bob Sinkler?

Posle školovanja za estradne menadžere i stiliste, budući brucoši u ponudi imaju još jednu opciju - da postaju diplomirani di-džejevi. Univerzitet Megatrend upisuje generaciju studenata koji će se školovati da puštaju elektronsku muziku u noćnim klubovima.

 U Komisiji za akreditaciju, koja je donedavno bila zadužena za akreditacije studijskih programa, ne znaju ništa o ovom programu, informaciju nemaju ni u Nacionalnom akreditacionom tijelu, navodi beogradski list. Program za di-džejeve nije akreditovan, ali rektor Megatrenda prof. dr Mića Jovanović tvrdi da im nova akreditacija i ne treba.

On je za Večernje Novosti kazao kako će "di-džejing" biti novi modul na smjeru za odnose sa javnošću Fakulteta za kulturu i medije. Prve dvije godine biće opšte, sa predmetima za komunikologa, a u trećoj i četvrtoj godini učiće osam stručnih predmeta.

04Megatrendbilbord02072620x0

- U svijetu postoje fakulteti za popularnu muziku, ali za akademsko školovanje di-džejeva smo prvi na svijetu - tvrdi Mića Jovanović.

- Osim domaćih predavača, u pregovorima smo sa svjetskim zvijezdama Dejvidom Getom i Bobom Sinklerom. Naša avio-kompanija tri godine prevozi Sinklera, pa čak i jedan naš avion je brendiran njegovim imenom.

Iako fakultet nije akreditovan za oblast muzike, Jovanović tvrdi da mu nije potrebna nova akreditacija, pa nije ni podnosio zahtev. Objašnjava kako je nastavni program promijenjen do 20 odsto, te da za to i ne treba doakredtacija ili reakreditacija fakulteta koji već ima sve potrebne saglasnosti.

U Komisiji za akreditaciju kažu da takav modul ne može da postoji, ako fakultet ne bude doakreditovan, kao i da zakon ne predviđa procenat u kome studijski program može da se mijenja bez dodatne akreditacije.

- Studenti će učiti o savremenoj muzici, scenskom nastupu, muzičkoj produkciji, miksovanju muzike, tehnici i tehnologiji potrebnoj di-džejevima - kazao je Jovanović za Novosti dodajući da će pri upisu polagati test poznavanje savremene muzike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.