Predsjednica Opštine Tivat podnijela ostavku
Snežana Matijević, foto:Radio Tivat

Iz ličnih i profesionalnih razloga

Predsjednica Opštine Tivat podnijela ostavku

Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević podnijela je neopozivu ostavku, na tu funkciju i istu dostavila predsjedniku Skupštine opštine Tivat. Ona je saopštila da je njena odluka konačnakao i da je izraz njene slobodne volje.

"Ostavku podnosim iz ličnih i profesionalnih razloga, a u želji da efikasno i kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave, na čijem sam čelu bila tokom poslednje dvije godine, ne podredim razlozima koji se tiču poštovanja mojih porodičnih obaveza, ali i profesionalne zauzetosti povodom angažmana na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Iz navedenih razloga nisam u prilici da se u potpunosti posvetim sve zahtjevnijim svakodnevnim poslovima, na način kako se to podrazumijeva od svakog ko odgovorno želi obavljati dužnost predsjednika opstine Tivat, kao jedne od opština u Crnoj Gori koja bilježi izuzetno dinamičan razvoj u svakom svom segmentu", navodi se u saopštenju Matijević.

Ona je istakla da je ponosna na rezultate koje je sa svojim timom ostvarila u prethodnom periodu.

"Radovaću se svakom budućem uspjehu u radu mojih kolega na realizaciji strateških projekata od značaja za razvoj našeg Tivta, čime će se još više unaprijediti životni standard građana, obezbijediti nova radna mjesta mladim ljudima, a naš grad postati još prepoznatljiviji na turističkoj mapi svijeta.

Zahvaljujem se svim građanima, saradnicima i odbornicima Skupštine opštine Tivat,  sa kojima sam uspješno sarađivala u proteklom dvogodišnjem periodu i očekujem od njih da nastave sa realizacijom svih investicija koje smo zajedno započeli ili čija realizacija uskoro treba da počne", kazala je Matijević.

Nada se da će neke prakse, uspješno realizovane tokom njenog mandata, biti prepoznate kao pozitivne.

"Direktan i neposredan kontakt sa građanima, dobra saradnja i politika otvorenosti ka potrebama tivatskih privrednika, otvorenost ka medijima, promocija Tivta kroz brojne događaje sa ciljem povećanja broja turista i uopšte posjetilaca Tivta, kako tokom tako i van sezone. Napominjem, sve što sam radila, radila sam u interesu grada i građana Tivta, a to potvrđuje i ova moja odluka.

Takođe, uložila sam sve svoje napore da Tivat bude primjer toplog i ljudskog odnosa i ka onim građanima koji spadaju u najranjivije kategorije stanovništva", saopštila je ona.

Matijević je istakla da ostajem u potpunosti privržena programskim ciljevima i politici Demokratske partije socijalista.

"Od koje očekujem da nastavi sa realizacijom izbornog programa ponuđenog građanima Tivta, kako bi pobjeda DPSa-a i na sljedećim lokalnim izborima bila ubjedljiva, a čemu ću ja nastaviti da dajem puni doprinos, kao i svih prethodnih godina.

Očekujem da će opština Tivat nastaviti da bude lider u razvoju strateških investicija i prestižnih turističkih projekata, kao i u svakom drugom smislu, kako u Crnoj Gori, tako i u mnogo širim granicama", zaključila je Matijević.

Podsjećamo, Opštinski odbor DPS-a Tivat pokrenuo je proceduru za razrješenje predsjednice opštine dr Snežane Matijević.

Za prijedlog odluke Izvršnog odbora DPS-a Tivta za pokretanje procedure za razrješenje prof. dr Snežane Matijević sa funkcije predsjednice opštine, glasalo je 56 članova opštinskog odbora, dva su bila protiv, a tri „uzdržana“.

Članovi tivatskog Opštinskog odbora DPS-a, kao razlog za pokretanje procedure za smjenu predsjednice opštine navode to „što nije obezbijedila sprovođenje strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojnih planova i programa, kao ni strateških dokumenata od državnog značaja, niti je obezbijedila vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom, statutom i drugim propisima“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.