EU pokrenula proceduru protiv Poljske zbog njenog zakona o Vrhovnom sudu
Foto: Ilustracija

Može da ostane bez prava glasa u EU

EU pokrenula proceduru protiv Poljske zbog njenog zakona o Vrhovnom sudu

EU pokrenula zakonsku proceduru protiv Poljske zbog njenog zakona o Vrhovnom sudu, zbog čega bi Poljska mogla da ostane bez prava glasa u EU.

Evropska komisija je navela u saopštenju da mjere u okviru zakona "podrivaju princip nezavisnosti suda".

EK je spremna da "nastavi dijalog o vladavinini prava" iako je pokrenula zakonsku proceduru, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP. 

Novi zakon o poljskom Vrhovnom sudu kojim će gotovo 40 odsto sudija biti primorano da se prijevremeno penzioniše stupa na snagu sjutra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.