Šuker: Danci su nas mogli poslati kući plačući, pokazaćemo se u boljem izdanju protiv Rusije
Davor Šuker

Svjetsko prvenstvo

Šuker: Danci su nas mogli poslati kući plačući, pokazaćemo se u boljem izdanju protiv Rusije

Hrvatska reprezentacija u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji sinoć je nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisala Dansku i plasirala se u četvrtfinale. Poslije 120 minuta igre, tj. produžetaka bilo je 1:1.

"Na Svjetskom prvenstvu ništa nije lako. Bili smo favoriti protiv Danske, a moramo biti ponizni i priznati da su nas mogli pobijediti i poslati nas plačući kući", rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza. 

"Obje su se ekipe mučile veliku većinu utakmice, ali nije bilo potrebno igrati lijepo, potrebno je bilo proći. Možemo pobijediti bilo koga, imamo kvalitet, ali i ovakva je drama dio fudbala. Iz toga što nam nije išlo takođe se može napraviti istorijska sličica. Žao mi je zbog Rebića, da je zabio bio bi još jači. Ne pobjeđuje se uvijek 3:0 i svi su se možda prisjećali Turske, ali ja sam bio uvjeren da ćemo proći. Bili smo bolji možda za sitnicu, za milimetar. Hvala svim našim navijačima širom svijeta i nadam se da su uživali", izjavio je Šuker, prenosi Anadolija.

U četvrtfinalu Mundijala Hrvatska će igrati protiv domaćina Rusije, 7. jula od 20 sati u Sočiju.

"Svjetsko prvenstvo je festival fudbala i uživaćemo. Šanse su 50:50, ili možda 51:49 za Rusiju zbog velikog broja navijača, ali nadam se da će se čuti i naše. Pronaći ćemo rješenja i bićemo spremni da odigramo dobru utakmicu i pokazaćemo se u boljem izdanju. Veoma poštujemo Rusiju i njene stanovnike. Mogu biti ponosni na svoju infrastrukturu, svoju gostoljubivost, a i u njihovom meču sa Španijom smo još jednom vidjeli da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Najbolji igrači, osim toga, vrlo su umorni zbog dugih klupskih sezona i napornih putovanja pa im je teško biti u najboljem izdanju na Svjetskom prvenstvu", smatra Šuker.

Luka Modrić, kapiten Hrvatske, tri minuta prije kraja drugog produžetka sinoć nije iskoristio jedanaesterac, ali je bio strijelac s "bijele tačke" tokom penal lutrije.

"Kao bivši igrač, znam kako se osjećaju fudbaleri kada promaše jedanaesterac, ali vidio sam kako su Luku podržali svi saigrači i svi članovi tima s klupe te stali iza njega. Biće jedan od najboljih igrača ovog Svjetskog prvenstva, i vratiće se za iduću utakmicu još jači, ponovno će biti dirigent reprezentacije. Bilo mi je krivo zbog njega, kao što je i njemu bilo krivo", naglasio je Šuker.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.