Predstava
Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Van takmičarske selekcije

Predstava "Kinez" sjutra na Ljetnjoj pozornici u Kotoru

Predstava „Kinez“ (14+), koju je po nagrađenoj drami Maje Todorović režirala Anja Suša, biće igrana u utorak 3. jula u 21:30 sati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u okviru 26. Kotorskog festivala pozorišta za djecu, koji se od 1. do 12. jula održava pod sloganom „Put oko svijeta".

Predstava će biti izvedena van takmičarske selekcije, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta, Kotorskog festivala pozorišta za djecu,  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i ASSITEJ centra Crna Gora, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Komad dotiče mnoge neuralgične tačke (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo djeca.

Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost.

„Kinez“ je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti, o čarobnjaku „Kinezu“ koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima.

Ovo je, takođe, priča i o današnjem vremenu, ali i o sjećanju na neko drugo vrijeme koje nije zaboravljeno i nikada neće biti.

Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke šloke „Vasa Pavić“, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem.

Kostimograf je Maja Mirković, scenograf Zoran Petrov, a kompozitor Igor Gostuški.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.