Crnogorski košarkaši slavili u Ljubljani
Foto: FIBA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Crnogorski košarkaši slavili u Ljubljani

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je sinoć u Ljubljani selekciju Slovenije 87:74 (24:14, 25:22, 12:17 i 29:18), u utakmici posljednjeg, šestog kola "A" grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crnogorski košarkaši revanširali su se rivalu za poraz u Podgorici (75:63) i kvalifikacije završili sa polovičnim učinkom, po tri trijumfa i poraza. 

Obje selekcije ranije su obezbijedile plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Crnogorsku selekciju do pobjede vodio je Nemanja Đurišić sa 23, Nikola Ivanović ubacio je 19, Milko Bjelica 17, dok je Aleksa Popović meč završio sa 13 poena.

U slovenačkoj selekciji, koja je doživjela treći uzastopni, ukupno četvrti poraz, po 15 poena postigli su Vlato Čančar, Klemen Prepelič i Luka Rupnik.

U drugom meču iste grupe Španija je u Malagi pobijedila Bjelorusiju 80:60 i sa maksimalnim učinkom završila prvu rundu kvalifikacije.

U novoformiranoj grupi "I", Crna Gora će igrati sa Turskom, Letonijom i Ukrajinom, a prenijeće pet bodova iz mečeva sa Španijom i Slovenijom.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.