Hrvatska u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva!
Foto: Getty images

Posle penala

Hrvatska u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pošto je večeras posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Dansku.

Posle regularnih 90 minuta i produžetaka rezultat je bio neriješen 1:1, pa je odluka o pobjedniku riješena posle penal serije, koja je pripala Hrvatskoj sa 3:2.

Danska je povela golom Matijasa Jorgensena u prvom minutu, da bi izjednačenje donio Mario Mandžukić u četvrtom.

Luka Modrić imao je priliku riješiti utakmicu iz penala u 116. minuti, ali golman Danske Kasper Šmajhel ga je pročitao i odveo utakmicu u dramu jedanaesteraca.

Ivan Rakitić donio je pobjedu svojoj ekipi jednim sigurnim jedanaestercom u penal seriji.

Sigurni izvođači jedanaesteraca za Dansku bili su Simon Kjer, Mikael Kron-Deli,  dok je Subašić odbranio šut Kristijanu Eriksenu u prvoj seriji, Laseu Šeneu u četvrtoj i Nikolaiju Jorgensenu u petoj.

S druge strane penale za Hrvatsku su realizovali Andrej Kramarić, Luka Modrić i Ivan Rakitić, a Šmajhel je odbranio šuteve Milana Badelja i Josipa Pivarića.

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale u kojem će igrati protiv domaćina Rusije!

Hrvatska je na SP-u u Rusiji prije utakmice protiv Danske ostvarila tri uzastopne pobjede, zbog čega su i očekivanja od Dalićevih izabranika bila velika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.