Ed Širan optužen da je plagirao svoj veliki hit (VIDEO)
Ed Širan

Tužila ga porodica pokojnog Marvina Geja

Ed Širan optužen da je plagirao svoj veliki hit (VIDEO)

Ed Širan dobio je tužbu za plagijat i ako se dokaže da je kriv moraće da plati čak sto miliona dolara.

Slavnog pjevača tužila je porodica pokojnog Marvina Geja tvrdeći da je plagirao njegov veliki hit "Let's Get It On" iz 1973., prenosi Index.hr.

U tužbi su naveli da je u svojoj pjesmi "Thinking Out Loud" iskoristio melodiju, ritam, harmonije, bubnjeve, tempo i prateće vokale.

Pjesma "Thinking Out Loud" objavljena je na njegovom albumu Iks koji je prodan u više od 15 miliona primjeraka, a na Jutjubu je pjesma preslušana više od milijardu puta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.