Emanuel Makron

Makron saopštio

"Od Italije zavisi da li će prihvatiti centre za azil"

Dogovor lidera Evropske unije (EU) o migraciji ispunjava zahtjeve nove antiimigracione populističke Vlade u Italiji, saopštio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

On je dodao da od Italije zavisi da li će izabrati da prihvati centre u kojima će biti rješavani zahtjevi za azil migranata sa spasilačkih brodova, uz evropsku podršku i novac, prenosi Tanjug.

Makron je na konferenciji za novinare u Briselu rekao da će migranti koji ne ispunjavaju u potpunosti kriterijume za dobijanje azila, biti vraćeni u njihove zemlje.

Lideri EU su poslije skoro deset sati haotičnih pregovora na samitu u Briselu, pred zoru postigli dogovor o migrantima, ali i o jačanju spoljnih granica i davanju većih finansijskih sredstava Turskoj, Maroku i drugim sjevernoafričkim zemljama sa ciljem sprječavanja ilegalnih migracija prema Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.