Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa protiv Novog Pazara u Bijelom Polju
Ok Jedinstvo Bemax

Prvo kolo CEV kupa

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa protiv Novog Pazara u Bijelom Polju

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa u prvom kolu CEV kupa igraće protiv srpskog vicešampiona, Novog Pazara, odlučeno je danas žrijebom u Luksemburgu, sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije.

Prvi meč se igra u Bijelom Polju, između 6. i 8. novembra, revanš je na programu između 13. i 15. novembra u Novom Pazaru.

Ako preskoče ovu prepreku, Bjelopoljci će u drugom kolu igrati sa ruskim Kuzbašom. Prvi meč bi se igrao u "Nikoljcu", između 27. i 29. novembra, a revanš u Rusiji, između 4. i 6. decembra.

Rumunski Zalau je rival Budućnosti Capital Plaze u prvom kolu Čelendž kupa. Prvi meč se igra u Podgorici, između 6. i 8. novembra, revanš je između 13. i 15. novembra u Rumuniji.

36343433102095730101605854989813358619262976n

Foto: Twitter

Ako prođu Zalau, Podgoričani, koji se u Evropu vraćaju nakon sedam godina, igraće sa još jednim rumunskim timom, Steauom, u kojem je prošle sezone igrao bivši libero "plavih", Nikola Lakčević.

Dan prije žrijeba su takmičarski organi CEV-a usvojili molbu Bjelopoljaca da nastupe u CEV kupu, drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju.

Jedinstvo je, podsjećanja radi, odustalo od nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kako je Crna Gora za iduću sezonu bila izgubila mjesto u CEV kupu (zbog pada na rejting listi), tako je Bjelopoljcima bila ostala mogućnost jedino da se prijave za Čelendž kup, ali su, ujedno, aplicirali (uputili molbu) i za CEV kup. 

Naš šampion je do juče čekao odluku Evropske odbojkaške konfederacije, koja je trebala da razmotri koliko je prijavljeno timova s pravom igranja u CEV kupu, uzimajući i one koji će se priključiti tom takmičenju nakon elimininacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jedinstvo će iduće sezone treći put uzastopno igrati u Evropi, četvrti put ukupno u istoriji kluba. Prošle sezone je Jedinstvo prvi put prebrodilo jedno kolo u evrokupovima, upravo u CEV kupu.

Vijesti.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.