I ovog ljeta: Šesti akademski kurs
Foto: Ilustracija

Predavači ugledna svjetska imena

I ovog ljeta: Šesti akademski kurs "blockchain" tehnologije

Studentska, neprofitna organizacija BEST Podgorica i ove godine organizuje šesti po redu ljetnji akademski kurs na temu "blockchain" tehnologije pod nazivom ,,The Blockchain digital revolution”.

Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka praktična znanja. Pohađanjem ovog kursa, učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača, nauče šta je to blockchain tehnologija, kako da pomognu i kako da pametno ulažu u njen razvoj, saopšteno je iz organizacije BEST.

Među predavačima se mogu naći ugledna imena iz svijeta ekonomije i finansija kao što su: Ana Nives Radović - poznati finansijski analitičar, autor naučnog projekta „Dividing by Zero” i prvi crnogorski "FinTech" autor, Novak Svrkota - osnivač Kripto Brokera, prve organizacije u Crnoj Gori koja se bavi menadžmentom i čuvanjem digitalnih aseta, Ruben Vergara Mirson - osnivač i izvršni direktor "Wall Street International"-a, obrazovnog centra koji se fokusira na praćenje kulturnih sadržaja i kreiranje multimedijalnog alata visokog kvaliteta posvećenog informativnim potrebama svojih čitalaca, Aleksandra Milaković - student ekonomije, preduzetnica i community menadžer.

Angažovana kao menadžer za Balkan u cilju nadgledanja pokretanja "DigitalTown"-a u regionu Balkana i Evropskoj uniji. Takođe ko-upravlja "DigitalTown Global Youth Programom Ambasadora".

Kako se navodi, akademski dio kursa će trajati pet dana u periodu od 7. do 12. jula, a 22 studenta koja dolaze iz svih krajeva Evrope osim što će slušati predavanja uglednih predavača, biće u prilici da u preostala dva dana učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima među kojima su: obilasci nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Lovćen, posjeta Njegoševom mauzoleju, obilazak Bokokotorskog zaliva kao i krstarenje istim.

Jedan od najkarakterističnijih događaja koje kurs obuhvata jeste internacionalno veče gdje učesnici predstavljaju svoju zemlju, njenu kulturu, nacionalnu kuhinju kao i piće.

Prijave za učešće na kursu, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me. Prijave su otvorene do 5. jula.

Ovaj događaj organizuje BEST (Board of European Students of Technology). U pitanju je studentska organizacija osnovana 1989. godine, koja danas broji 96 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4 000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.