Belgija s prvog mjesta u osminu finala, Englezi kao drugoplasirani
Foto: AA

SP 2018.

Belgija s prvog mjesta u osminu finala, Englezi kao drugoplasirani

Fudbalska reprezentacija Belgije je u grupi ”G” Svjetskog prvenstva u Rusiji u Kalinjingradu rezultatom 1:0 savladala Englesku i tako se s prve pozicije plasirala u osminu finala, dok Englezi dalje idu kao drugoplasirana selekcija.

Pogodak za Belgijance je postigao Adnan Januzaj u 51. minuti na asistenciju Jourija Tielemansa.

Belgija u osmini finala igra protiv reprezentacije Japana koja je u grupi "H" zauzela drugu poziciju, dok će Engleska igrati protiv Kolumbije, koja je bila prva u grupi "H".

U drugoj utakmici grupe "G", bez velikog rezultatskog značaja, Tunis je na "Mordovia Areni" u Saransku sa 2:1 savladao Panamu.

Golove za Tunis su postigli Ben Jusef u 51., i Kazri u 66. minuti, dok je gol za Panamu postigao autogolom Jasine Meriah u 33. minuti.

Poslije današnjih utakmica posljednjeg trećeg kola, Belgija je u grupi "G" zauzela prvo mjesto sa 9 bodova, Engleska je druga sa 6, Tunis treći sa 3 i Panama posljednja bez ijednog osvojenog boda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.