Kolumbija i Japan u osmini finala, Senegal eliminisan
Foto: AA

Kolumbija i Japan u osmini finala, Senegal eliminisan

Fudbalske reprezentacije Kolumbije i Japana plasirale su se iz grupe "H" u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kolumbija je u posljednjem 3. kolu na "Kosmos Areni" u Samari savladala Senegal rezultatom 1:0, čime je s prve pozicije izborila plasman u osminu finala. Jedini gol na utakmici je postigao Jeri Mina u 74. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe selekcija Poljske, koja nije imala nikakve šanse za plasman u osminu finala, na "Volgograd Areni" u Volgogradu slavila je protiv Japana sa 1:0, ali je azijska reprezentacija uprkos porazu prošla.

Japan i Senegal su imali istu gol razliku, odnosno 4:4, a i međusobdni duel je okončan rezultatom 2:2, ali je azijska ekipa prošla dalje zbog fer-pleja, odnosno imali su dva žuta kartona manje dosuđena u utakmicama grupne faze.

Pogodak za Poljake je postigao Jan Bednarek u 60. minuti.

Poslije 3. kola, prvo mjesto u grupi je zauzela Kolumbija sa 6 bodova, drugi je Japan sa 4, koliko ima i trećeplasirani Senegal, dok je Poljska posljednja sa 3 boda.

Kolumbija i Japan će protivnike u osmini finala saznati nakon večerašnjih duela grupe "G" u kojima se Engleska sastaje sa Belgijom, dok Panama igra protiv Tunisa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.