Jedini festival urbane muzike na sjeveru CG:
Foto: Ilustracija

Žurka pod otvorenim nebom

Jedini festival urbane muzike na sjeveru CG: "Thunder fest" i ove godine u Beranama

Žurka pod otvorenim nebom, muzički festival "Thunder fest", održava se ove godine peti put na aerodromu u Beranama 28. i 29. jula od 20.00h. Ovo je festival urbane muzike, jedini ove vrste na sjeveru Crne Gore, koji će trajati dvije večeri, saopšteno je sa "Thunder festa".

Prvo veče je rezervisano za nastupe zvijezda regionalne hip hop scene, dok će druge večeri nastupiti poznata imena iz svijeta elektronske muzike. Ove godine mladi iz Berana, ali i gradova u okruženju uživaće u nastupima domaćih i svjetskih zvijezda.

"Thunder fest" je prošle godine, kroz dvije festivalske večeri, privukao u Berane blizu 15.000 hiljada posjetilaca. Festival je zahvaljujući odličnoj posjećenosti svih ovih godina potvrdio je koliko je važan za opštinu Berane u turističkom smislu, te nastavio sa praksom dovođenja samo kvalitetnih muzičkih imena.

U Berane stižu velika imena hip hop i elektronske muzike

U subotu 28. jula na festivalu će nastupiti jedan od najpopularnijih hip hop muzičara 90-tih sa ovih prostora, Dalibor Andonov poznatiji kao Gru. Ovaj poznati muzičar  koji sada važi za jednog od najboljih DJ-eva u regionu nastupiće prvi put na sjeveru Crne Gore.

28. jula na beranskom aerdoromu se sprema veliki spektakl. U goste dolazi najtraženiji hip hop dvojac današnjice, Rimski i Korona. Dobro poznati tandem “2Kajle“ iz Srbije, svojim kontraverznim i originalnim live nastupima mnogo puta je ostavio bez daha publiku širom regiona. Uzbudljivi hitovi, koji broje milionske preglede na YT-u, i tvrdi rep podići će sve na noge.

Prve večeri festivala nastupiće i poznati beogradski hip hop sastav THCF. Oni su prošle godine nastupili na istom  mjestu ali na insistiranje publike koja je davala svoje predloge putem društvenih mreža i ove godine ćemo ih ponovo slušati u Beranama. Svojim hitovima kao što su "Ideš za Kanadu", koja broji preko trideset miliona pregleda na YouTube-u, "Nikom nije noćas kao meni", "Ne brini", zatim košarkaškom himnom “Igraj I pobijedi” koju pjeva cijela Srbija, napravili su atmosferu za pamćenje što smo sigurno da će biti slučaj i ovog puta.

Drugo veče festivala (nedelja 29. jul) je rezervisano za izvođače elektronske muzike. Publika će te večeri na aerodromu imati priliku da čuje najtraženiji DJ duo u regionu, koji čine Vladimir Pavlović I Marko Živanović, u muzičkom svijetu poznati kao "Divolly & Marward". Ovaj mladi producentski duo iz Beograda iza sebe ima nekoliko kvalitetnih muzičkih izdanja a i podršku za produkciju od svjetskih DJ-eva kao što su Fedl Le Grand, Danik, Promis Lend…

I ove godine posjetioci "Thunder festa" imaće priliku da ponovo čuju sastav "Zap Me Strobe", okaraketerisan  od strane MTV-a i publike kao najbolji EDM duo. Preko naširoko poznatih evropskih klubova i festivala najpoznatiji srpski EDM dvojac uzdrmaće i ovogodišnji, kao što je to bio slučaj prošle godine, petu po redu beranski festival pod otvorenim nebom.

Damjan Eltek, mladi beogradski DJ I producent, iz sastava Zap Me Strobe, publici će se predstaviti i u solo varijanti – tehno setom. Ono što ga čini vrlo slušljivim i prepoznatljivim, jeste atmosfera koju pravi, interesantna tehnika, dobar odabir materijala i eksperimentisanje za vrijeme seta.

Njemački DJ i producent Tomas Gold je glavna zvijezda petog "Thunder festa". Njegovi live setovi su nešto što vrijedi čuti I vidjeti. Njegove prve produkcije bile su u stilu trance muzike, ali u novije vrijeme njegova muzika je na sasvim novom nivou, prožeta progresivnim i techno house notama. Remiks pjesme “Slence” grupe Delerium koji je uradio davne 2008. godine donio mu je početni uspjeh, a sa njom je osvojio i nagradu za najbolju progresivnu house pjesmu. Nakon te pjesme ređaju se hit singlovi “Don’t you want me”, “Everybody be somebody”, “Losing my religion”, “Agora”… 

Besplatan ulaz, otvoreni šankovi, povoljne cijene hrane i pića, festivalske majice, povoljan smještaj u Beranama, kao i sve ono u čemu su su ljubitelji urbanog zvuka prethodnih godina uživali  na festivalskim večerima, već izaziva veliku pažnju među potencijalnim posjetiocima. Ove godine može očekivati mnogo novina, u vidu promocije festivala u svim većim gradovima u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.