Srbija poražena od Brazila 2:0
Foto: AA

Srbija poražena od Brazila 2:0

Reprezentacija Brazila je iz grupe "E" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u osminu finala prošla kao prvoplasirana ekipa, a Švicarska s druge pozicije, dok se selekcija Srbije već u grupnoj fazi oprostila od Mundijala.

Reprezentacija Švajcarske je remizirala 2:2 protiv Kostarike, javlja Anadolija.

Golove za Švajcarsku su postigli Blerim Dzemaili u 31., i Josip Drmić u 88. minuti, dok su strijelci za Kostariku bili Waston Manley u 56., dok je Jann Sommer u trećoj minuti sudijske nadoknade postigao autogol.

Brazil je u posljednjem 3. kolu na "Otkrytiye Areni" u Moskvi rezultatom 2:0 slavio protiv Srbije i tako se s prve pozicije plasirao u osminu finala. Golove za Brazilce su postigli Paulinjo u 36., i Tiago Silva u 68. minuti.

Poslije posljednjeg kola, prvo mjesto u grupi je zauzeo Brazil sa 7 bodova, Švajcarska je druga s 5, Srbija na trećoj poziciji s 3 i Kostarika posljednja s jednim osvojenim bodom.

U osmini finala Brazil igra protiv Meksika, dok se Švajcarska sastaje sa Švedskom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.