Južna Koreja eliminisala Njemačku, Švedska i Meksiko u osmini finala
Foto: AA

SP 2018.

Južna Koreja eliminisala Njemačku, Švedska i Meksiko u osmini finala

Reprezentacija Švedske je iz grupe "F" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u osminu finala prošla kao prvoplasirana ekipa, a Meksiko s druge pozicije, dok se selekcija Njemačka već u grupnoj fazi oprostila od Mundijala.

Švedska je u posljednjem 3. kolu na "Central Stadionu" u Jekaterinburgu savladala selekciju Meksika visokim rezultatom 3:0 i tako se s prve pozicije plasirala u osminu finala.

Meksiko, uprkos porazu, s druge pozicije nastavlja takmičenje u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Golove za Šveđane su postigli Agustinsona u 50., Grenkvista u 62., dok je Alvares u 74. minuti meča postigao autogol.

U drugoj utakmici grupe "F", Južna Koreja je na "Kazanj Areni" u Kazanju priredila veliku senzaciju tako što je golovima u posljednjim minutima meča s 2:0 savladala favorita Njemačku koja se ovim porazom oprostila od Svjetskog prvenstva.

Golove za reprezentaciju Južne Koreje su postigli Kim Joung-Gvon u četvrtoj i Son Heng-Min u šestoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Nakon posljednjeg kola, prvo mjesto u grupi "F" zauzela je Švedska s 6 bodova, koliko ima i drugoplasirani Meksiko, Južna Koreja je treća s 3 boda, koliko ima i posljednja Njemačka.

Protivnici Švedske i Meksika će biti poznati nakon večerašnjih mečeva grupe "E" gdje Srbija igra protiv Brazila, dok se Švajcarska sastaje s Kostarikom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.