Francuska u osminu finala ide kao prvoplasirana, Danska s drugog mjesta
Foto: AA

Francuska u osminu finala ide kao prvoplasirana, Danska s drugog mjesta

Reprezentacija Francuske je iz grupe "C" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u osminu finala prošla kao prvoplasirana ekipa, dok Danska dalje ide s druge pozicije.

Francuska i Danska su u utakmici 3. kola u Moskvi igrali bez golova 0:0, čime su Francuzi osvojili prvo mjesto u grupi.

Danska je ovim remijem izborila drugo mjesto i susret osmine finala, najvjerovatnije protiv reprezentacije Hrvatske, javlja Anadolija.

U drugom meču iste grupe, selekcija Perua je na "Olimpijski Stadion Fisht" u Sočiju rezultatom 2:0 slavila protiv Australije. Golove za Peru su postigli Carrillo u 18. i Guerrero u 50. minuti meča.

Nakon posljednjeg odigranog kola, prvo mjesto u grupi je zazuela Francuska sa 7 bodova, druga je Danska sa 5, Peru je osvojio 3 boda, a Australija samo jedan bod.

Večeras od 20. sati u okviru 3. kola grupe "D" Island igra protiv Hrvatske, dok se u drugom meču sastaju Nigerija i Argentina.

Hrvatska, koja je već osigurala plasman u osminu finala, trenutno je prva sa 6 bodova, a prate je Nigerija sa 3, Island s jednim, koliko ima i Argentina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.