Deseta ljetnja škola programiranja u Kolašinu
Foto: Vedran Vujisić

Deseta ljetnja škola programiranja u Kolašinu

Deseta ljetnja škola programiranja održaće se u Kolašinu od 28. juna 2018. do 5. jula.

Školu programiranja organizuju kompanija DoMEn i Prirodno-matematički fakultet UCG.

“U radu škole učestvovaće 22 učenika, koji su u zavisnosti od prethodnog nivoa znanja programiranja i uzrasta, podijeljeni u dvije grupe. Prvu grupu čine učenici osnovnih škola, njih 18, koji su tokom školske 2017/18. godine pohađali Školu programiranja i koji su pokazali najviše tokom rada škole i ostvarili najbolje rezultate na takmičenju iz programiranja. Učesnici napredne grupe izabrani na osnovu rezultata sa Olimpijade znanja 2018 i Državnog takmičenja iz programiranja”, saopštili su organizatori.

skola2

Kako su dodali, učesnici početne grupe, tokom sedam dana, biće uvođeni u svijet naprednih algoritama i programiranja.

“Naučiće kako da analiziraju problem, na koji način da razlože složeni problem na manje cjeline i kako da za svaku cjelinu napišu optimalan programski kod”, ističu u organizatori.

Nastava se organizuje u tri bloka po 90 minuta, dva bloka prije podne i jedan blok poslije podne.

skola1

“Uzimajući u obzir dosadašnji rad polaznika, smatramo da će najveći dio učenika pokazati zavidan nivo znanja u rješavanju algoritamskih problema i upotrebi datog razvojnog okruženja, i bez problema pratiti zahtjevan program obuke”, navode oni.

Za učesnike škole organizovaće se više izleta: pješačke ture oko Kolašina dužine, obilazak Botaničke bašte, posjeta NP „Biogradska gora“ i cjelodnevni izlet do Plavskog jezera.

Predviđene su i različite sportske i zabavne aktivnosti: fudbal, košarka, badminton, karaoke, kvizovi…

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.