Herceg Novi i Lobec povezala muzika

Najavljen zajednički projekat i učešće predstavnika poljskog grada na 50. Prazniku mimoze

Herceg Novi i Lobec povezala muzika

Herceg Novi i Lobec povezala je muzika i ta saradnja će biti nastavljena kroz međunarodni projekat i na 50. Prazniku mimoze, zaključak je posjete delegacije crnogorskog grada ovom poljskom gradu, radi učešća na tradicionalnom Međunarodnom festivalu duvačkih orkestara i big bendova.

Predstavnici Opštine Herceg Novi, Javne ustanove kulture Herceg-Fest, Turističke organizacije, Gradske muzike i mažoretki i Kulturno-umjetničkog društva Igalo bili su gosti rukovodstva grada Lobeca, gdje su tokom tri dana na pravi način predstavili i promovisali Herceg Novi.

DelegacijaHercegNovoguLobecuPoljska2

Tokom posjete je dogovoreno da će delegacija Lobeza učestvovati na jubilarnom, 50. Prazniku mimoze. Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi najavljen je dolazak leh muzike, mažoretki i kulturno-umjetničkog društva, te pored promocije poljske kulture i muzike mogućnost prezentacije gastronomije ovog grada i države.

DelegacijaHercegNovoguLobecuPoljska3

Na prijemu kod Gradonačelnika Lobeca Pjotra Ćvikle potvrđeno je zadovoljstvo zbog kulturne razmjene dva grada, te obostrana namjera da se saradnja nastavi. Ćvikla je zahvalio što se Herceg Novi odazvao inicijativi koju je Lobec uputio tokom boravka u našem gradu, na 49. Prazniku mimoze.

"Osim toga, predstavnici poljskog grada predložili su da se Herceg Novi uključi u međunarodni omladinski projekat koji realizuju sa partnerima iz Njemačke, a fokus je na edukaciji mladih članova bleh orkestara, uzrasta od 8 do 26 godina.

Pažnju brojnih učesnika i gostiju festivala koji se organizuje preko 20 godina privukli su muzika i igre iz Boke i Crne Gore u izvođenju Novljana. Gradska muzika, mažoretke i mali fokloraši Igala defilovali su kroz grad i nastupili na festivalu, a Gradska muzika je učestvovala i na takmičenju instrumentalista i orkestara", saopšteno je iz hercegnovske opštine.

Ova posjeta bila je i prilika da se učesnicima iz Poljske, ali i drugih država: Njemačke, Ukrajine, Litvanije, Letonije i Srbije podijele promotivni materijali o Herceg Novom koje je pripremila Turistička organizacija i uputi poziv da posjete naš grad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.