Forum žena SD Glavnog grada donirao knjige Centru za tretman zavisnica

Povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe opojnih droga

Forum žena SD Glavnog grada donirao knjige Centru za tretman zavisnica

Povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe opojnih droga - 26. juna, članice Foruma žena Socijaldemokrata Glavnog grada organizovale su prethodnih dana akciju prikupljanja knjiga za Centar za tretman zavisnica, a od danas je biblioteka ovoga Centra bogatija za oko 100 knjiga.

U razgovoru sa čelnicima JU „Kakaricka gora”, u kojem je smješten Centar za tretman zavisnica, Aleksandrom Radinovićem i Ivanom Raščanin Radičević, predsjednik Odbora SD Glavnog Grada, dr Đorđije Suhih i potpredsjednica, mr Snežana Burzan, istakli su potrebu obilježavanja ovog datuma u cilju podizanja svijesti javnosti o štetnosti konzumiranja psihoaktivnih supstanci, te prevenciji njihove zloupotrebe, dodajući da borba protiv zloupotrebe opojnih droga mora biti usmjerena i na smanjenje njihove dostupnosti, ponajviše djeci i mladima, a kroz aktivnosti usmjerene na smanjivanje proizvodnje, distribucije i krijumčarenja.

Oni vjeruju da će i donirane knjige od strane članica Foruma žena SD Podgorice, pomoći tokom borbe sa bolešću zavisnosti.

Forum žena Socijaldemokrata, kako je saopšteno se zalaže za multidisciplinaran pristup ovom problemu, kroz umrežavanje i koordinaciju svih društvenih subjekata kako bi uticali na smanjenje pojave novih korisnika psihoaktivnih supstanci i pružanja sveobuhvatne pomoći korisnicima istih.

"Naša misija je otvaranje Detoks centra u Glavnom gradu, kako bi pomogli korisnicima da prevaziđu posljedice apstinencijalne krize i što bezbolnije i svjesnije ušli u sam tretman bolesti zavisnosti.  Takođe, otvaranjem Centra ili Sektora za tretiranje maloljetnih korisnika psihoaktivnih supstanci uz jačanje kapaciteta Kancelarije za prevenciju narkomanije Glavnog grada, u znatnoj mjeri bi  smanjili sve negativne posljedice koje nastaju nakon dugogodišnjeg konzumiranja opojnih droga", smatraju u Socijaldemokratama Podgorice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.