Kosovo: Osnovan fond za plaćanje kazni Džaki i Šaćiriju, prikupljeno već 10 hiljada eura
Granit Džaka

Kosovo: Osnovan fond za plaćanje kazni Džaki i Šaćiriju, prikupljeno već 10 hiljada eura

Nakon što je FIFA izrekla novčane kazne fudbalerima fudbalske reprezentacije Švajcarske Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju, na Kosovu je formiran fond za isplatu dvadeset hiljada dolara koliko iznosi kazna koja im je izrečena.

I ministar trgovine i industrije Kosova Bajram Hasani je odlučio da jednomjesečnu zaradu od 2.000 eura da za kaznu dvojice fudbalera porijeklom sa Kosova koji igraju za Švajcarsku.  

"Ne mogu se parama platiti emocije koje su nam donijeli Granit Džaka i Džerdan Šačiri, kada su sa orlovima proslavili golove na utakmici Švajcarska Srbija. Oni su kažnjeni samo zbog toga što nisu zaboravili svoje korijene, nisu zaboravili odakle dolaze", kazao je Hasani.  

U taj fond je 100 dolara priložila i kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku piše portal prištinske televizije Klan Kosova, prenijela je Beta.

Kampanja za prikupljanje sredstava je otvorena na dobrovoljnoj osnovi na sajtu "Gofundme".  

"Oni su donijeli radost i zadovoljstvo za sve Švajcarce i Albance diljem svijeta, zato podijelite trenutak da ih podržimo", kaže se u opisu kampanje.  

U tom opisu se ističe da će, ukoliko Fudbalska reprezentacija Švajcarske ne bude prihvatila da primi ta sredstva, ona biti data za humanitarne svrhe.  

Za kratko vrijeme, kako javlja Klan Kosova je prikupljeno 10 hiljada eura.  

Pored sredstava za Džaku i Šačirija sredstva se prikupljaju i za plaćanje kazne od 5.000 dolara za kapitena reprezentacije Švajcarske Lihtštajnera. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.