Prijave za upis brucoša na Univerzitetu Crne Gore danas i sjutra
UCG

Mjesta ima za 3,5 hiljada brucoša

Prijave za upis brucoša na Univerzitetu Crne Gore danas i sjutra

Prijave na konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) za 2018/2019. godinu, koji se finansiraju iz budžeta, podnose se danas i sjutra, a mjesta ima za 3,5 hiljada brucoša.

Najviše mjesta ima na Ekonomskom fakultetu, 390, Filološkom, 355, Elektrotehničkom 330, dok se na Pravnom i Filozofskom može upisati po 290 brucoša.

Studije na Pomorskom fakultetu može upisati 260 brucoša, a studije Prirodno-matematičkog 230.

Na Medicinskom fakultetu ima mjesta za 185 svršenih visokoškolaca, na Mašinskom i Fakultetu za turizam i hotelijerstvo po 180.

Fakultet političkih nauka može upisati 160 brucoša, Biotehnički 155.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje ima mjesta za 120 visokoškolaca, a na Metalurško-tehnološkom 115, a Građevinski fakultet može upisati 100 brucoša.

Na Arhitektonskom fakultetu se može upisati 50, na Fakultetu likovnih umjetnosti 40 i na Fakultetu dramskih umjetnosti, 35.

“Ukupan broj mjesta na svakom studijskom program povećava se za po jedan odsto po principu afirmativne akcije”, saopšteno je iz UCG.

Navodi se da će se prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polagati prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, od 28. juna do 2. jula.

Studenti koji budu primljeni mogu se upisati zaključno sa 9. julom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.