Poziv za Hiljadu plus kasni zbog pregovora
Ilustracija

Biće objavljen u prvoj polovini jula

Poziv za Hiljadu plus kasni zbog pregovora

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus biće objavljen u prvoj polovini jula, a razlog kašnjenja poziva su pregovori sa bankarskim i građevinskim sektorom, ali i drugim subjektima koji su dio projekta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Cilj je, kako su objasnili, obezbjeđivanje najpovoljnijih uslova na tržištu kada je riječ o dugoročnim kreditima.

“Sada, kada su svi pregovori završeni, stekli su se uslovi za raspisivanje javnog poziva koji će biti objavljen u prvoj polovini jula, a građani će moći da predaju zahtjeve u jednoj od pet komercijalnih banaka koje učestvuju u projektu i to Societe Generale Montenegro, NLB, Crnogorskoj komercijalnoj banci, Erste i Lovćen banci”, kazali su Dnevnim novinama iz MORT-a.

Treća faza Projekta rješavanja stambenih potreba građana po povoljnim uslovima nastavak je prethodna dva projekta Hiljadu plus koji su realizovani od 2010. do 2011. i od 2015. do 2017. godine u saradnji i kroz kreditni aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

U prethodne dvije faze projekta 809 domaćinstva, tačnije 2.149 građana, riješili su stambeno pitanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.