OVE namirnice
Ilustracija

OVE namirnice "hrane" vaš celulit, izbjegavajte ih

Lagana hrana, siromašna zasićenim masnoćama, bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i vodom - tako treba da izgleda ishrana koja će vas "čuvati" od celulita.

A evo koje namirnice treba da izbjegavate kako bi vas zaobišla "pomorandžina kora".

Zaslađeni sokovi 

Razni gazirani, a često i negazirani sokovi sadrže puno šećera aditiva i brzo smanjuju zategnutost kože. Zamijenite ih običnom vodom u koju možete da dodati malo limuna. 

Pica 

Osim lošeg genetskog nasljeđa, loša cirkulacija takođe može da pogoduje nastanku celulita. Pica se najčešće sastoji od puno masnoća i bijelog brašna - što je pogubno za cirkulaciju. 

Bijeli hleb 

Nutricionisti preporučuju da se bijelo brašno izbaci iz jelovnika - bijeli hljeb povećava nivo insulina, donosi "prazne kalorije" koje podstiču nastajanje masnih ćelija. 

Masna hrana i prerađevine 

Kobasice i ostale mesne prerađevine, maslac, margarin, pavlaka i punomasni sir puni su trans masnih kisjelina, pa brzo dolazi do povećanog insulina u krvi, koji podstiče stvaranje masnih naslaga i celulita. 

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.