Darko Kostić saslušan, branio se ćutanjem
Darko Kostić, Foto: Alo

Tužilaštvo zatražilo pritvor

Darko Kostić saslušan, branio se ćutanjem

Modni krator Darko Kostić danas je saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, gdje se branio ćutanjem . Sada se čeka odluka o pritvoru, koji je tražio tužilac, a o kojoj bi sudija iz prethodnog postupka trebalo kasnije da se izjasni.

Kostić je u petak po podne uhapšen zbog tvrdnji da je polno uznemiravao maloljetnog L. J. (15), nakon što je policija pretresala njegov stan na Novom Beogradu.

Kako saznaju “Novosti”, pripadnici MUP nisu pronašli narkotike, što je bio njihov primarni zadatak, ali jesu neke papire, za koje se sumnja da imaju tragove droge. Oni su poslati na vještačenje, kako bi se utvrdilo da li su sumnje nadležnih opravdane. Inače, nalog za pretres njegovog stana izdalo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Osim polnog uznemiravanja i omogućavanja uživanja narkotika, kreator je osumnjičen da je izvršio još jedno krivično djelo - nedozvoljene polne radnje. Riječ je o punoljetnom momku, a ovaj slučaj kako nam je rečeno nije povezan sa slučajem maloljetnika, koji je inače jedan od učesnika takmičenja "Neki novi klinci", koje organizuje "Grand produkcija". 

Kostić se pred policijom našao u ponedjeljak nakon što su protiv njega krivičnu prijavu podnijeli dečakovi roditelji. To su uradili nakon što im je sin ispričao da je bio u stanu kreatora, koji ga je slikao i zatim mu predložio da se skine i legne pored njega da se maze.

Dječak je to odbio i pobjegao iz stana. Pored toga tvrdio je da mu je osumnjičeni svojevremeno dao da popije kamagru, ne govoreći o čemu je riječ. Kostić je te tvrdnje negirao, navodeći da je maloljetnika sprječavao da uđe u njegov stan, da je ovaj bio uporan i da mu je pri tome pocijepao majicu.

Pored saslušanja Kostića i vještačenja papira pronađenih u stanu, dat je nalog i da se vještači i njegov mobilni telefon, kako bi se utvrdilo da li se dopisivao sa maloljetnikom i kako bi se otkrilo da li ima "još neke sumnjive prepiske sa drugim osobama".

Tokom pretresa, policija je uzela i snimke sa sigurnosnih kamera u zgradi, ali i bilješke portira o posjetama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.