Neobični prizori sa izbora u Turskoj: U narodnim nošnjama i s papagajima na ramenima glasaju
Foto: AA

Neobični prizori sa izbora u Turskoj: U narodnim nošnjama i s papagajima na ramenima glasaju

Turski građani danas se izjašnjavaju na istorijskim predsjedničkim i parlamentarnim izborima koji se po mnogo čemu razlikuju od prethodnih. Među brojnim glasačima koji su se odlučili obaviti građansku dužnost, bilo je i onih koji su privlačili pažnju više od ostalih.

Novinari Anadolije zabilježili su nekoliko neobičnih prizora tokom glasanja, a treba izdvojiti Oguza Sirlija, koji je na glasanje došao obučen u tradicionalnu nošnju.

2018062423110284035018208Web

Sirli, koji je glasao u Osnovnoj školi Ataturk u Denizliju, privukao je pažnju prisutnih koji su ga odlučili fotografisati. 

Bračni par Ahmet i Kevser Kivilćim iz Pamukalea na glasanje su došli s papagajima.

2018062423110284035018214Web

Ahmet i Kevser na ramenima su donijeli papagaje Sultana i Sakira i glasali u Osnovnoj školi Pamukale.

”Svugdje idem s papagajem. I supruga je došla sa svojom. Glasački listić nosio je Sultan” pojasnio je Ahmet za Anadoliju.

I njegova supruga Kevser kazala je kako svugdje idu s papagajima, a samim tim i na izbore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.