FIFA pokrenula istrage protiv Krstajića, FSS i Albanaca
Foto: EPA

FIFA pokrenula istrage protiv Krstajića, FSS i Albanaca

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je niz istraga protiv aktera prekjučerašnjeg duela Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

FIFA je sinoć saopštila da je njena Disciplinska komisija pokrenula preliminarnu istragu protiv srbijanskog selektora Mladena Krstajića zbog njegovih izjava i poruka nakon meča u kojem je Švajcarska slavila, rezultatom 2:1.

“Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekada prokleti Hag, a danas u fudbalu VAR“, napisao je Krstajić na Instagram profilu.

Krstajić zamjera sudiji meča Njemcu Feliksu Brihu što nije dosudio jedanaesterac za Srbiju kada je Aleksandar Mitrović bio u duelu sa dvojicom defanzivaca Srbije, već je signalizovao prekršaj napadača popularno zvanih ”orlova”. 

Iako je se na  konferenciji za medije nakon utakmice suzdržao od komentarisanja suđenja i od bilo kakvih političkih stvari, Krstajić je to učinio dan kasnije.

Komisija vodi i istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog političkih i uvredljivih navijačkih poruka na stadionu. Transparenti koje su navijači Srbije isticali na stadionu u Kalininjgradu sadržavali su brojne poruke koje se dovode u vezu s politikom, a nosii su i majice sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Takođe, pod istragom su i dva švajcarska reprezentativca Granit Džaka i Đerdan Šaćiri zbog načina na koji su proslavili postignute golove na utakmici.

Oni su nakon postizanja golova rukama pokazivali simbol dvoglavog orla koji aludira na simbol sa albanske zastave, a riječ je o švajcarskim reprezentativcima albanskog porijekla. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.