Foto: vaterpolo.hu

Mađari pali nakon peteraca

"Ajkule" osvojile Svjetsku ligu!

Crnogorski vaterpolisti su napravili najbolju moguću uvertiru za Evropsko prvenstvo koje startuje 15. jula u Barseloni.Crna Gora - Mađarska 9:9 (2:2, 2:4, 3:2, 2:1), nakon peteraca 13:11!

Naši vaterpolisti su osvojili Svjetsku ligu, drugi put u istoriji, i to na "terenu" najveće reprezentacije ikada - pala je Mađarska u Budimpešti nakon peteraca.

U regularnom toku je bilo 9:9, a u penal ruletu dilema nije postojala - Ivović, Đurđić, Drašković i Brguljan su bili sigurni, dok su kod protivnika promašivali Vamoš i Zalanki, koji su pogađali stativu u prve dvije serije.

Crna Gora je bila najbolja u Svjetskoj ligi i 2009. godine, a ima i srebro iz Niša (2010), te bronzana odličja iz ruskog Čeljabinska (2013) i Dubaija (2014).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.